4 Aprilie – Hristos e Viu!

-„Pe cînd sedea Isus la masa în casa lui Levi, multi vamesi si pacatosi au sezut si ei la masa cu El si cu ucenicii Lui; caci erau multi care mergeau de obicei dupa El. Carturarii si Fariseii, cînd L-au vazut mîncînd cu vamesii si cu pacatosii, au zis ucenicilor Lui: „De ce manînca El si bea cu vamesii si cu pacatosii?” Isus, cînd a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.”” Marcu 2: 15-17 –

Dupa cum putem observa în pasajul biblic din aceasta zi, faptul ca Domnul Isus se aseza la aceeasi masa cu vamesii si pacatosii era un lucru scandalos în acele timpuri…Nimeni, nici macar liderii religiosi nu ar fi îndraznit sa faca acest lucru!

Cu toate acestea, Domnul Isus a petrecut timp si cu astfel de oameni…Adeseori El s-a oprit din drumul pe care îl urma pentru a-i îmbratisa pe cei numiti de oameni „paria societatii.” De ce a facut Isus Hristos lucrul acesta?

Raspunsul ni-l da chiar Domnul în versetul 17 al textului de astazi: „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.”

Erau si în acele vremuri, de altfel ca si in zilele noastre, oameni prinsi în capcana pacatului. Iar reactia noastra este cam tot aceeasi: ne simtim atît de lezati de pacatele celorlalti încît ne izolam de ei. Domnul Isus nu vrea însa sa ramînem în aceasta stare. Fiindca El ne-a lasat un model în timpul umblarii Sale printre noi, tot ceea ce trebuie sa facem este sa avem curajul sa înfruntam pacatele din vietile celorlalti si sa ne împrietenim cu ei. Putem oare face acest pas fara sa acceptam sau sa înfaptuim si noi pacatul lor? Cu siguranta da! Trebuie sa trecem cu vederea pacatul lor pentru ca astfel ei sa accepte sa ne vorbeasca? Cu siguranta Nu!
Ca si crestini trebuie însa sa ne dorim sa mergem la oameni acolo unde sînt, în starea în care se gasesc si sa le aratam cine este Acela ce îi poate vindeca de aceasta boala a pacatului: Domnul Isus Hristos, Marele Medic!

Raspunde-mi la urmatoarea întrebare: cunosti pe cineva în viata ta care a pacatuit atît de mult încît eviti sa te întîlnesti cu acea persoana? Poate e vorba de colegul tau de birou, care îsi însala sotia sau de vecina ta, care tipa la copii ei în mod constant.

Oricine ar fi acea persoana, si tu si eu trebuie sa iesim din zona noastra de confort pentru a ne îndrepta atentia asupra acelor oameni care nu au cunoscut înca puterea de vindecare a Domnului Isus.

Acest lucru l-a facut Domnul Isus Hristos si ma rog ca astazi sa îl facem si noi.

CA SI CRESTINI, NOI TREBUIE SA MERGEM LA CEI BOLNAVI DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL DIN CAUZA PACATULUI DIN VIATA LOR SI SA LE SPUNEM UNDE POT GASI VINDECAREA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s