UNDE SUNT PĂRINŢII?

Am întâlnit strigătul acesta în inima a nenumăraţi bărbaţi şi femei din trupul lui Cristos. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt tineri şi au o chemare puternică din partea lui Dumnezeu în viaţa lor. Ei strigă după un părinte, după un om care să-i uncenicizeze, să-i iubească, să-i susţină, şi să-i încurajeze. De aceea a spus Dumnezeu că “va întoarce inima părinţilor [a liderilor] spre copii [spre oameni] şi inima copiilor spre părinţii lor”, ca la venirea Lui să nu lovească ţara cu blestem (Maleahi 4:6).

Naţiunea noastră şi-a pierdut părinţii, (taţi, liderii sau lucrătorii) în anii 1940 şi 1950, iar astăzi starea noastră se înrăutăţeşte. Asemeni lui Saul, mulţi dintre lideri din căminele, din întreprinderile şi din bisericile noastre sunt mai preocupaţi de scopurile lor decât de urmaşii lor.

Din pricina acestei atitudini, oamenii aceştia îi văd pe copii lui Dumnezeu ca pe nişte resurse menite să slujescă viziunii lor, în loc să vadă viziunea ca un mijloc de a sluji oamenilor. Succesul viziunii justifică preţul vieţilor rănite şi al oamenilor zdrobiţi. Dreptatea, mila, integritatea şi dragostea sunt luate în funcţie de bani, de cifre şi de rezultate.

Aceasta deschide calea unui tratament de felul celui pe care l-a primit David – la urma urmei, Saul avea o împărăţie de apărat. Acest fel de tratament este incceptabil in mintea liderilor, fiincă aceştia trebuie să caute înaintarea Evangheliei.

Câţi lideri au îndepărtat oamenii aflaţi în subordinea lor din pricina suspiciunii? De ce nutresc [alimentează] liderii astfel de gânduri? Pentru că nu-L slujesc pe Dumnezeu. Ei slujesc o viziune. Asemeni lui Saul, sunt nesiguri în ce priveşte chemarea lor, iar aceasta dă naştere geloziei şi mândriei. Recunosc calităţile oamenilor evlavioşi şi sunt dispuşi să-i folosească atâta vreme cât aceasta este în beneficiul lor. Saul sa bucurat de succesul lui David pâna când a început să-l considere o ameninţare la adresa lui. Atunci l-a retrogradat şi a inceput să caute un motiv să-l ucidă.

Am discutat cu nenumăraţi tineri şi tinere care tânjeau după o relaţie în care să fie traşi la răspundere . Doreau să se supună unui lider care să-i ucenicizeze. Se simţeau izolaţi şi singuri. Căutau pe cineva care să joace în viaţa lor rolul unui părinte. Însă Dumnezeu a îngăduit să treacă prin experienţa respingerii, fiindcă dorea să facă în ei ceea ce a făcut în David. Ascultaţi cu atenţie ce spune Duhul.

David era preocupat de gândul că Saul îl considera răzvrătit şi rău. Probabil că David şi-a cercetat inima, întrebându-se: “Unde am greşit? Cum de s-a întors inima lui Saul aşa de repede împotriva mea?” De aceea a strigat către Saul: ”Cineva m-a îndemnat să te omor, dar am refuzat. Ţi-am tăiat doar colţul hainei ca să ştii şi să vezi că nu este nici răutate, nici răsvrătire în inima mea”(1 Samuel 24:10,11). David credea că dacă îi putea dovedi lui Saul iubirea pe care i-o purta, regele îl va privi iarăşi cu bunăvoinţă, iar profeţia va fi împlinită.

Oamenii care au fost respinşi de un părinte sau de un lider tind să ia asupra lor toată vina. Sunt hăituiţi de gânduri chinuitoare precum: “Ce m făcut?” sau “ A fost inima mea mânjită?” Uneori se întreabă: “Cine a întors liderul meu împotriva mea?” Apoi încearcă mereu să-şi dovedească nevinovăţia împotriva liderulor. Cred că, dacă-şi pot arăta loialitatea şi valoarea vor fi acceptaţi. Din păcate, cu cât îşi înteţesc eforturile, cu atât se simt mai resprinşi.

Extras din Momeala Satanei de John Bevere.

Reclame

Un gând despre „UNDE SUNT PĂRINŢII?”

  1. În primul rând, versetul este scris greşit! În al doilea rând, cum să poată fi liderii părinţi pentru alţii, când chiar copiii lor nu simt că au părinţi! Liderii sunt preocupaţi de lucrarea Domnului în timp ce copiii lor sunt condamnaţi să trăiască fără părinţi, fără tată, în principiu! Cunosc cazuri concrete de acest gen, în timp ce, acesti evanghelişti sunt eroi, în mintea noastră! Cine îşi neglijează familia este mai rău decât unul din lume!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s